20 millioner til miljøvennlig transport

Massevirkeprisene øker fortsatt.
26. mars 2019
Nå har Elverum fått nok et milliardselskap
27. mars 2019

20 millioner til miljøvennlig transport

Södra investerer 20 millioner svenske kroner i miljøvennlige transportløsninger. Investeringen er et skritt i retning målet om å bli fossilfri innen 2030.

– Som en av Sveriges største transportkjøpere har vi et stort ansvar. Vi ønsker å gå foran i veien mot en bærekraftig framtid innen transporten. Med denne satsingen viser vi at vi mener alvor, og vi håper at flere følger etter oss for å få til en endring, sier konsernsjef Lars Idemark i Södra i en pressemelding.

Södra har tidligere investert i biodrivstoff gjennom to forskjellige deleide selskaper; SunPine og Silva Green Fuel, samt i egen produksjon av biometanol.

– Vi jobber i henhold til vårt veikart «Et fossilfritt Södra», der vi gjennom tilbud, etterspørsel og politiske virkemidler arbeider for å gjøre omstillingen til en fossilfri framtid lønnsom. Slik håper vi å være en pioner som andre følger etter, sier Henrik Brodin, som er projektleder i Et fossilfritt Södra.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.