Den nye tømmerkaia i Egersund er åpnet

Norske Skog-konkurrent stenger to fabrikker. – En god dag for oss, sier Norske Skog-sjefen.
11. september 2019
Positiv start på Dialogforum – lyttende Landbruksminister
11. september 2019

Den nye tømmerkaia i Egersund er åpnet

Tømmerkaia har en lengde på 72 meter og et bakareal for tømmer på 2 dekar. Den vil betjene utskiping av tømmer fra opprinnelig 17 kommuner; Rennesøy, Finnøy, Randaberg, Stavanger, Sola, Sandnes, Gjesdal, Klepp, Time, Hå, Eigersund, Bjerkreim, Lund, Sokndal, Sirdal, Kvinesdal og Flekkefjord. Skogeierne i denne regionen er sikret tilgang til kaia og sjøtransport gjennom en langsiktig og prioritert bruksrett til anlegget, skriver Landbruks- og matdepartementet.

– Egersund tømmerkai vil ha positiv effekt for tømmertransport og skogbruket i hele den sørlige delen av Rogaland. Den vil være sentral for avsetningen av tømmer og for tømmerprisene til skogeierne. Selv om mye av tømmeret som skipes ut i dag blir eksportert, så vil kaier som denne legge til rette for økt aktivitet i skogbruket og åpne for spennende muligheter for skog- og trenæringen i Norge framover. Jeg hilser velkommen initativer for videreforedling av tømmer, slik at mest mulig av verdiskapingen av tømmeret og arbeidsplasser blir her hjemme, sa landbruks- og matminister Bollestad i sin åpningstale.

(Kilde: Landbruks- og matdepartementet)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?