Ny fabrikksjef ved Norske Skog Skogn

På bedriftsbesøk med “Det grønne skiftet” som tema
2. september 2019
– Oslomarka: Skal vi verne noe som ikke er verneverdig?
2. september 2019

Ny fabrikksjef ved Norske Skog Skogn

Bjørn Einar Ugedal (48) er ansatt som administrerende direktør ved Norske Skog Skogn AS.

Ugedal har lang erfaring fra en rekke stillinger innenfor prosess- og kraftforedlende industri, og starter hos Norske Skog den 15. oktober 2019. Inntil nylig har han vært administrerende direktør ved Ferroglobe Mangan Norge i Mo i Rana, som produserer manganlegeringer.

Ny kompetanse til å videreutvikle virksomheten

Ugedal har hatt en rekke ledende stillinger i multinasjonale konsern innen prosessindustrien.

– Vi er glade for å ønske Bjørn Einar Ugedal velkommen som ny fabrikksjef ved Norske Skog Skognsier Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog AS, i en pressemelding.

– Sammen deler vi ambisjonen om å skape et så konkurransedyktig Norske Skog Skogn som mulig i denne krevende bransjen. Skogn er i dag en veldrevet fabrikk med et stort utviklingspotensiale, og vi mener at Ugedal vil kunne tilføre ny kompetanse til å videreutvikle virksomheten på Skogn, sier Ombudstvedt.

Publikasjonspapir i verdensklasse

Bjørn Einar Ugedal kan vise til solide produksjonsresultater og en imponerende karriereutvikling.

– Jeg er svært motivert og klar for denne nye utfordringen, sier han i meldingen.

– I et konstruktivt og nært samarbeid med våre leverandører og kunder, vil vi fortsatt produsere og levere publikasjonspapir i verdensklasse. Norske Skog Skogn har mange dyktige og kompetente medarbeidere, og vi skal sammen sørge for å opprettholde konkurransekraften til fabrikken og samtidig skape vekstmuligheter for nye initiativer, sier Ugedal.

Tidligere fabrikksjef blir i konsernet

Når Ugedal tiltrer som fabrikksjef, vil han erstatte Amund Saxrud (47) som har vært fabrikksjef siden 2011. Amund Saxrud vil deretter tiltre som ny Chief Operating Officer (COO) i Norske Skog konsernet med ansvar for oppfølging av operasjonelle aktiviteter ved konsernets sju fabrikker.

– Vi er svært takknemlige for den formidable innsatsen Amund har gjort for å styrke Skogns virksomhet de siste 9 årene. I en tid med stor konkurranse i bransjen, vil Amunds omfattende operasjonelle erfaring komme til nytte i hans nye jobb som COO, sier Ombudstvedt.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?