Ulv angrep jakthund: Skutt!

DN: Regjeringen senker formuesskatten ved å øke aksjerabatten
8. oktober 2018
Skatt, verdiskaping og fordeling!
8. oktober 2018

Ulv angrep jakthund: Skutt!

DEL En ulv ble i dag skutt i Eidsvoll, i skogsområdene øst for Minnesund. Den skal ha blitt skutt idet den angrep en jakthund.

DEL En ulv ble i dag skutt i Eidsvoll, i skogsområdene øst for Minnesund. Den skal ha blitt skutt idet den angrep en jakthund.

– Det var to ulver som angrep hunden. Den ene ble skutt mens den beit på bikkja. Den andre ulven forsvant, sier viltforvalter Asle Stokkereit hos Fylkesmannen til rb.no.

Hunden til veterinær

Hunden var fortsatt i live da Fylkesmannen ble varslet og er fraktet til veterinær.

– Status på hunden er ukjent, mens ulven er bekreftet død. En jeger sitter på fallet og venter på at Statens naturoppsyn skal ankomme stedet, sier Stokkereit.

Jan Wilberg, rovviltansvarlig i Statens naturoppsyn Oslo, Akershus og Østfold, vet foreløpig lite om ulven som er skutt. En mann fra SNO er på vei til skogs for å ta DNA-prøver av ulven og innhente flere opplysninger om den.

– Jeg vet ikke ennå om det var en hann eller en hunn. Men det skal ha vært to ulver ifølge jegerne, sier Wilberg.

Lisensjakt

Det er vedtatt en kvote for lisensjakt utenfor ulvesonen i kommunene i Hedmark og Akershus. Den startet 1. oktober på inntil 12 ulv som kan felles i vinter fram til mars. I tillegg skal denne ulven altså ha angrepet jakthunden, slik at det kan være snakk om nødverge. Det skal ha vært elgjegere som var ute på jakt.

Statens naturoppsyn skal også sjekke at ting har skjedd i henhold til lover og regler.

– Det skal følges opp om jegeren har løst lisens og om det var nødverge, sier Asle Stokkereit.

Få nyhetene servert i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev