VM-gullet glapp x 2

Utmark som næring
3. august 2018
NORSK INDUSTRI – DER INDUSTRI MØTER POLITIKK
6. august 2018

VM-gullet glapp x 2

I finalen ble han slått med fattige åtte poeng av tyskeren Marco Trabert, som dermed vant i sammendraget med minste tenkelige margin. Håpet om lagseier falt også i grus da Øystein Koht-Nordby var uheldig og hektet av kjedet under sitt finaleheat. Av: Åsmund Lang

Her har Ole Harald akkurat fått beskjed om at gullet glapp under VM på hjemmebane. Han blir trøstet av lagkamerat Øystein Koht-Nordbye og lagleder Tom Vidar Hoel. (Foto: Åsmund Lang.)

Ole Harald Kveseth ledet som kjent med to poeng før finaleøvelsen – kvisting – i dag. Derfra og bakover var utøverne tett som haggel, med 15 personer innenfor en differanse på 19 poeng.

I finalen, ble han dessverre slått, både av tyske Marco Trabert og av sveitsiske Urs Armstutz. Marco Trabert, som var nummer tre før finalen, var lynrask på kvistingen og klokket inn på imponerende 14.03. Han var i tillegg feilfri teknisk og fikk ingen straffepoeng, men endte på totalt 464 i kvistøvelsen.

Marco Trabert fra Tyskland vant årets VM i motorsag. Her intervjues han av en tysk tv-kanal rett etter at seieren er sikret.

Ole Harald Løvenskiold Kveseth ble i finalerunden klokket inn på 15.97. Også han var feilfri i finalen og fikk totalt 456 poeng – åtte færre enn tyskeren. Sammenlagt endte dermed tyskeren, som lå på tred