VM og badeliv hånd i hånd ved Sagtjernet

Vestre tenker tre – norsk tredesign «erobrer» verden
14. juni 2019
Miljødirektoratet kjenner seg ikke igjen i sitka-kritikk
17. juni 2019

VM og badeliv hånd i hånd ved Sagtjernet

På årets fineste dag var stranda på Sagtjernet opptatt av VM i tømmerfløting. Heldigvis ble det plass både til VM-deltakere og badegjester.

DEL – Vi har ikke fått noen klager, men så har vi da også tatt alle mulige hensyn. Folk kan bade på siden, og de kan også bruke flytebrygga og stupetårnet. I tillegg får de god underholdning fra VM-konkurransene, sier Ole Jonny Grongan, for anledningen fløtebas og talsmann for VM-arrangøren Finnskogen Adventure.

11 lag i konkurransen

Det var påmeldt 11 lag (fra Norge og Sverige) i VM, og de konkurrerte i fløting av tømmer (i Jømnåa), løping på tømmerstokker, roing og staking på tømmerstokker, kobling av lense med kjetting og koking av bålkaffe på tid.

I finalene ved og i Sagtjernet lørdag ettermiddag var det løping på tømmerstokker og roing og staking på tømmerstokker som sto på programmet. I finalen sto det mellom Norskog fra Elverum og Skogfrøverket fra Hamar, der sistnevnte trakk et lengste strået etter topp innsats i finalen.

Glade vinnere

– Kjempegøy. Utrolig mange artige øvelser, jubler Birgit S. Hagalid på vinnerlaget.

Noe verdensmesterskap med deltakelse fra hele verden var det ikke snakk om. Det var norske og svenske lag.

Espen Brekke, leder i Østerdalen Festivalforening, er initiativtaker til VM i tømmerfløting, som ble arrangert første gang i 2015.

– Det er ingen andre som arrangerer VM i akkurat tømmerfløting. Derfor kan vi kalle arrangementet verdensmesterskap. Vi har satset på Norden innledningsvis, men jeg håper dette kan bli større etter hvert, sier Brekke, som er opptatt av å bidra til regional utvikling, og av at tømmertradisjonene i distriktet skal holdes mer i hevd.

Nytt VM neste år

VM-trofeet, som ikke er en vandrepokal, men en vandretreskjæring, er laget av Ragnar Nysæther i Osen og forestiller selvsagt en tømmerfløter i full vigør.

Espen Brekke lover VM i tømmerfløting i Elverum også neste år.

Få nyhetene servert i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev