Glommen Mjøsen Skog SA benytter forkjøpsretten: – Uaktuelt å miste kontrollen i Moelven Industrier ASA
3. januar 2020
Glommen Mjøsen tar kontroll over Moelven. Prisen kan bli alt fra 300 mill. til 1,2 milliarder
3. januar 2020

Blir største eier i Moelven

Glommen Mjøsen Skog SA slår til og blir største aksjonær i Moelven Industrier ASA

I et styremøte torsdag ble det besluttet at Glommen Mjøsen Skog vil benytte seg av forkjøpsretten på Moelven-aksjene Felleskjøpet Agri SA og Eidsiva solgte til Skog Holdco AS.

– Glommen Mjøsen Skog SA har vært den toneangivende, langsiktige og stabile eieren i Moelven Industrier ASA, et selskap med god lønnsomhet og framtiden for seg. Vi ønsker å forbli i den rollen, sier administrerende direktør Gudmund Nordtun i en pressemelding.

Mer enn 50 prosent

Etter oppkjøpet vil Glommen Mjøsen eie minst i overkant av 50 prosent av aksjene. Hvor stor eierandelen til slutt vil bli, avhenger av hvordan de andre aksjonærene reagerer på oppkjøpet.

Nordtun sier Glommen nå er på utkikk etter partnere og at Allskog SA allerede har sagt ja til å bli en av disse.

– Vi arbeider for at våre andelseiere kan investere sammen med oss i Moelven Industrier ASA. Vi mener også at Moelven, som et av industrilokomotivene i Innlandet, er best tjent med at Glommen Mjøsen Skog SA fortsetter å ta det ansvaret vi har tatt helt siden 90-tallet.

Verdt to milliarder

Aksjene i Moelven Industrier ASA er i henhold til avtalen med Skog Holdco AS priset til 16,50 kroner per aksje. Dette verdsetter hele Moelven Industrier ASA til drøye 2 milliarder kroner.

Styreleder i Glommen, Terje Uggen, sier avgjørelsen om aksjekjøpet ble tatt etter møysommelig arbeid og at det var aktuelt ikke å utløse forkjøpsretten.

– Vår vurdering er at dersom en ny gruppering ledet av AT Skog SA og Viken Skog SA får aksjemajoriteten i Moelven Industrier ASA, er risikoen overhengende for at vi over tid mister kontroll over selskapets langsiktige og strategiske utvikling. Dette mener styret at andelseierne i Glommen Mjøsen Skog SA ikke er tjent med, sier han.

Styret var ifølge Uggen enstemmig i sitt vedtak.

Transaksjonen vil kreve godkjenning fra Konkurransetilsynet

Du vil kanskje også lese