Fylkesnytt fra Innlandet 1/2020
15. januar 2020
NOAH går rettens vei for å stoppe ulvejakt
16. januar 2020

BM 0120: Bankpalass i tre

Med tre kan du bygge Stavangers flotteste kontorbygg og reparere Magnethuset i Tromsø! I BM 0120 møter du pensjonistene på Koppang som reddet driften, ser an fremtiden for bygningsvern i Agder og besøker villaen på Nøtterøy som fikk stilen sin tilbake etter 100 år.

– Jeg er stolt av arbeidet vi har utført, sier Sadzid Cirikovic, som var anleggsleder for Faber Bygg under arbeidet med Finansparken som er blitt et praktbygg i massivtre.

Taket er dekket med sedum mens fasaden er i glass. Glassfinner sørger for solskjerming. Stolper og dragere i første etasje, der belastningen er størst, er av bøk. Fra andre etasje og oppover er stolpene av norsk gran for å redusere vekta, mens alle dragere er av bøk.

– Vi hadde liten plass å jobbe på, men med god effektivitet og kvalitet levert fra Moelven, gikk det bra, sier Oddmund Torjussen (t.v.) og Sadzid Cirikovic fra Faber Bygg. (Foto: Alf Bergin)

– Dette er det prosjektet jeg har jobbet med som har hatt flest detaljtegninger. Vi fikk hele 750 detaljtegninger, sier prosjektleder Bent Gabrielsen i Faber Bygg.

Vil du gjerne lese denne reportasjen?

Nå kan du enkelt bestille ditt gratiseksemplar av Byggmesteren her eller gå til Bladkiosken som er åpen for alle abonnenter og lese BM 0120 med én gang!

Andre spennende saker fra januarutgaven er: