Statsbudsjettet 2020 – skatter og avgifter
8. oktober 2019
DNB Markets mener 2019 er et godt år for børsnoteringer
8. oktober 2019

Einar Andreas (18) fra Vikersund er best på motorsag

Einar Andreas Skinstad (18) fra Vikersund kan nå smykke seg med tittelen «Norgesmester i motorsag». – Veldig kult, sier en fornøyd Einar.

DEL Lørdag 5. oktober vant Einar Andreas Skinstad den gjeve NM-tittelen i juniorklassen. Det skriver Norges Bygdeungdomslag i en pressemelding.

Konkurransen arrangeres som en del av Høstarrangementet i Frogner, Akershus. I tillegg til totalt seks NM, er konserter, bedriftsbesøk og bankettmiddag innbakt i programmet.

Fem øvelser

Norgesmesterskapet (NM) i motorsag er en tevling som består av fem øvelser som går over to dager.

Første dag er det felling, hvor en skal felle et tre i riktig retning, med millimeterpresisjon og fokus på sikkerhet. Andre dag er det øvelsene sverdsnuing med kjedebytte, under- og overkapp, presisjonskapp og kvisting som skal utføres. To dommere følger nøye med under hele og har ettertrykkelig fokus på sikkerhet, i tillegg til teknikk og presisjon.

– Det var moro endelig å få førsteplass. Det har blitt en del andre- og tredjeplasser, forteller en fornøyd Einar Andreas på telefon til Bygdeposten.

Han har tidligere vært elev ved Saggrenda, men har nå lærlingplass som skogsoperatør hos Morten Bjerknes AS.

Bommet på fellinga

Det er i øvelsene kvisting og felling det er flest poeng å hente, men Skinstad synes det er vanskelig å trekke fram enkeltøvelser som han var spesielt fornøyd eller misfornøyd med.

– Det var ingenting jeg var kjempefornøyd med, men det gikk jevnt over bra. Før konkurransen hadde jeg ikke trodd at jeg kom til å vinne, for det er en konkurrent som er mye bedre enn oss andre i juniorklassen, men han bommet på fellinga, oppsummerer unggutten.

Han forteller at han øvde en god del mens han gikk på skolen og bodde på internat der, men at det blir mindre tid til det nå. Derimot får han litt praksis med felling gjennom lærlingjobben.

Målet til den nyslåtte norgesmesteren er – ikke overraskende – å jobbe som skogsarbeider i framtida.

Les også

Helge Syver (38) skal konkurrere med Viken Skog