Ikea investerar i amerikansk skog
6. februar 2018
Chefekonom: Svenska skatter kan slå undan benen för industrin
7. februar 2018

Finland: Ny avtale oppmuntrer turisme i produksjonsskog

Skogscentralen i Finland har utviklet en avtalemodell som skal få naturturistene til å besøke produksjonsskogen. «Reisebyråer er veldig interessert,» sier prosjektleder ved Skogscentralen, Irmeli Ruokanen, til nyhetsbrevet forest.fi.

Tanken er å legge til rette for samarbeid mellom turistselskaper og skogeiere. Det har vært gjort forsøk tidligere, men betingelsene i denne avtalen skilelr seg fra dem på to punkter. Det nye er at turistvirksomheten betaler grunneier i etterskudd basert på hvor mange deltakere som virkelig deltok i aktiviteten. For skogeiere sikrer avtalen at skogbruk kan fortsette som vanlig uten avbrudd.

Det er ikke noe problem, mener Chris White som driver turismen. Ham vurderer å arrangere turer og overnattinger for turister fra hele verden i Kuusamo i Nord-Österbotten. – Jeg prøver å få turister til å forstå at skogbruk er en viktig næring for finnene, sier han og forteller at han også arrangerer studiebesøk. En britisk snekker og hans familie fikk for eksempel besøke et sagbruk.