NORSKOG på grunneierseminar
30. september 2019
Ber direktoratet om å få jakte ulven
30. september 2019

Frustrasjonen er stor etter at elghund ble funnet ulvedrept – flere jaktlag har tatt pause

Sist ukes ulveangrep, der elghunden Rufus ble drept, har påvirket jegerne på Unset i Rendalen sterkt. Flere jaktlag har tatt pause fra jakta.

DEL Det forteller Tor Inge Nytrøen, en av flere elgjegere som har tatt pause fra jakta.

– Det er mange jegere, og jaktlag, som er sterkt preget av det som skjedde med Rufus. Derfor har flere jaktlag tatt pause i håp om at det er mulig å sette i gang jakt på ulven(e) som er i området.

– Men vi har ikke noe tro på at det blir gitt hverken fellingstillatelse eller forskyving av lisensjakta. For hadde den startet som før, 1. oktober, er det nå sporsnø og glimrende muligheter å jakte ulv på, mener Tor Inge Nytrøen.

Mistet kontakten med hunden

Det var i forkant av forrige helg at elghunden Rufus forsvant under elgjakt.

– Det er elgjakt med løshund som er jaktformen her på Unset, og alt virket tilsynelatende til å være i orden før på torsdagen. Men plutselig mistet vi kontakten med senderen Rufus hadde på seg. Dette skjedde torsdag ettermiddag, fortalte en alvorstynget Gudbjørn Bjørnstad til Østlendingen lørdag

.

Sammen med resten av jaktlaget ble det lett og lett, men det lyktes ikke å finne noe torsdag ettermiddag.

Fredagens leting ble ikke resultatløs, men dessverre med forferdelig trist resultat. Lørdag bekreftet Statens naturoppsyn (SNO) at hunden var tatt av ulv.

Håper på SNO-hjelp

Ordfører Norvald Illevold (Ap) forteller at det jobbes kontinuerlig med å påvirke slik at det i alle fall kan settes i gang sporing av ulv med det første.

– Det er kommet snø på toppene i området Klettsetra, hvor Rufus ble funnet drept. Jeg håper at vi kan få hjelp av SNO til å iverksette noe sporing etter ulven. Mye mer får vi ikke gjort, så langt, sier Norvald Illevold til Østlendingen.