Viken Skog bruker 200 millioner på industriaksjer
7. januar 2020
Då Martin (32) starta nytt selskap vart det bråk: – Vi fekk eit tap på kring éin million
7. januar 2020

Har startet jakten på partner

Glommen Mjøsen Skog SA sitter trolig snart på 71 prosent av aksjene i Moelven Industrier ASA. Nå har jakten på en partner startet.

Før helgen ble det klart at Glommen Mjøsen Skog ville benytte seg av forkjøpsretten på aksjene som Felleskjøpet Agri SA og Eidsiva solgte til Skog Holdco AS.

I løpet av de siste dagene har det skjedd en hel del på eiersiden i Moelven. Foreløpig ser aksjefordelingen slik ut, dersom konkurransetilsynet godkjenner oppkjøpene: Glommen Mjøsen 71 prosent, Viken Skog 20 prosent, AT Skog 7 prosent. Øvrige eiere har alle under 0,5 prosent, ifølge en melding.

Administrerende direktør i Glommen Mjøsen Skog, Gudmund Nordtun, sier de så langt er fornøyde med det utnyttelsen av forkjøpsretten har ført til. Han opplyser at de vil utløse tilbudsplikten på de resterende aksjene.

– Et sterkt Moelven

Eidsiva og Felleskjøpet satt på til sammen i underkant av 40 prosent av aksjene. Nå er antall større eiere barbert. Nordtun sier han har stor tro på dem som vil være med videre på Moelven-ferden.

– De eierne som er med videre ønsker et sterkt Moelven Industrier. Nå kan vi i dialog med de aksjonærene som velger å bli med videre utnytte kraften til å skape en ny og framtidsrettet eierstruktur i Moelven Industrier ASA, sier han som samtidig skryter av Eidsiva og Felleskjøpets eierinnsats.

– Eidsiva og Felleskjøpet har hele tiden vært utviklingsorienterte og konstruktive eiere, også etter at det ble klart at de ønsket seg ut.

Ville ikke bli størst mulig

Da Glommen Mjøsen signaliserte at de ville benytte seg av forkjøpsretten, var ikke dette fordi SA-et hadde et ønske om å eie mest mulig av Moelven, heter det videre i meldingen.

Målet skal ha vært å fortsatt være den toneangivende eieren. Med godt over 70 prosent av aksjene, ser Elverum-kjempen seg om etter en partner.

– En industriell partner er ønskelig. Å invitere inn våre andelseiere til å investere sammen med Glommen Mjøsen Skog SA vet vi også at mange andelseiere ønsker, sier styreleder Terje Uggen.

Glommen Mjøsen ser heller ikke bort ifra at det kan bli aktuelt med en finansiell partner. Uggen sier de har fått flere henvendelser både fra finansielle og industrielle aktører som vil samarbeide.

– Men først må vi gjennomføre tilbudsplikten og se om vi får ytterligere aksjer. Først da kan vi legge strategier for det videre arbeid, sier styrelederen.

Du vil kanskje også lese