Ni millioner for å lage «treklynge»
14. juni 2019
Vestre tenker tre – norsk tredesign «erobrer» verden
14. juni 2019

Kortreist drivstoff. Kjører på biogass fra Saugbrugs

Torsdag åpnet Haldens nye fyllestasjon for biogass. Dermed tar Halden kommune i bruk seks nye renovasjonsbiler som skal gå på biogass produsert ved Norske Skog Saugbrugs opplyser kommunen på sine nettsider.

Anlegget på Vestgård ved Sørlifeltet skal driftes av gassleverandøren AGA AS. Dette anlegget er det første av sitt slag i Halden og det åpner dermed et nytt marked for biogass.

-Merkedag

-Dette er en merkedag. Heretter vil alle renovasjonsbilene som skal hente avfall hjemme hos haldenserne kjøre på biogass, og det er vi stolte av. Dermed blir en miljøvennlig avfallshåndtering også klimavennlig. Ved at vårt ønske om biogass på renovasjonsbilene har gitt en egen fyllestasjon i Halden, blir det enklere også for andre aktører i Halden å ta i bruk dette miljøvennlige drivstoffet. Det er vi stolte av å ha bidratt til, sier fagleder renovasjon Kåre Edvardsen i Halden kommune.

-Dette er et fantastisk eksempel på hvordan kommuner kan bruke innkjøpsmakten sin til å finne gode klimaløsninger. Dialog med marked og leverandører gjorde at kravet om renovasjonskjøretøy på biogass utløste etablering av den første fyllestasjonen i området, sier Erik Gathen, prosjektmedarbeider i Klima Østfold.

Kortreist biogass

I tillegg til at biogassen som nå kan fylles i Halden er miljøvennlig, er den også kortreist. Biogassen som selges på den nye fyllestasjonen er produsert lokalt ved Norske Skog Saugbrugs. Det er organisk avfall fra den lokale papirproduksjonen som blir gjort om til biogass. Haldens husholdningsavfall hentes dermed ved hjelp av Haldens industriavfall.

Aktuell link | kilde

https://www.halden.kommune.no/nyheter/Sider/Kjører-avfall-på-biogass-fra-Saugbrugs.aspx foto via Halden kommune