Mjøsen Skog-styreleder ber eierne vurdere hans stilling
3. juni 2019
Spara träd vid avverkning – hjälp mykorrhizasvampar
3. juni 2019

Nå er den nye kaia på Mølen ferdig støpt

Halden kommune investerer 23 millioner kroner på Mølen for å sørge for at Halden-bedriftene har gode muligheter til eksport og import.

Halden kommune investerer 23 millioner kroner på Mølen for å sørge for at Halden-bedriftene har gode muligheter til eksport og import.

DEL – Den nye kaia på Mølen er støpt ferdig denne uka, men det er fortsatt noen uker igjen til den er bruksklar, sier Jon-Marcus Bruun som er avdelingsleder ved Halden havn.

For næringslivet

I løpet av våren er pæler slått ned i bakken, og området gjort klar til støping. Den nye kaia som blir 74 meter lang og 17 meter bred, er stor nok til å ta imot skip som frakter både tømmer, kabler og annet som haldenbedriftene trenger eller selger.

– Det er gjort et politisk vedtak om at havna skal rustes opp for at næringslivet skal kunne ha tilgang på en god kai, og at dette skal gjøres på Mølen. Det er dette som nå gjennomføres, sier Jon-Marcus Bruun.

Avdelingslederen sier til HA at det har vært stort behov for å ruste opp kaia.

– Kaia har vært gammel og dårlig. Når den nye kaia er bruksklar, er den rustet til både lasting, lossing og tunge løft, sier Bruun som forsetter:

– Det er bevilget 23 milioner til opprustning av Mølen. Foreløpig har vi brukt litt over halvparten på kaianlegget som nå er ferdig, men det gjenstår endel oppfylling med mer.

– Alle kan bruke den

Kaianlegget langs havna bygges for at næringslivet i Halden skal ha muligheter til å importere og eksportere varer.

– Det ligger mye tømmer på havna?

– Ja, Norske Skog Saugbrugs importere massevirke til papirmaskinene, mens Nortømmer AS eksporterer tømmer som brukes ved sagbruk, forteller Bruun.

Det offentlige havneanlegget i Halden er tilgjengelig for alle som har behov for havn.

– Den som har lyst til starte med eksport/import kan ta kontakt?

– Ja, det er viktig å få fram at hele næringslivet kan benytte seg av den, sier Jon-Marcus Bruun.

Få nyhetene servert i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev