20 millioner til miljøvennlig transport
26. mars 2019
Ny type skogbruk kan redusere råteskader i skog
27. mars 2019

Nå har Elverum fått nok et milliardselskap

2018 ble et rekordår for 20-årsjubilanten Nortømmer AS, som nå er Elverums andre milliardselskap.

– Det er ikke så viktig for oss at vi passerte en milliard, selv om det er en milepæl. Det som er viktig, er at vi tjener litt på det vi driver med, sier daglig leder Per Kveseth i Nortømmer AS i Elverum.

 

Selskapet er stor på kjøp og salg av tømmer, og har akkurat avsluttet 2018-regnskapet. Fjoråret oppsummeres på følgende måte i styrets årsberetning:

«Året 2018 ga det beste økonomiske resultat som er oppnådd i virksomhetens 20 år lange historie. Omsetningen passerte for første gang 1 milliard kroner, og omsatt volum ble rekordhøye 1.721.747 kubikkmeter».

 

Rett bak storebror

I rene tall omsatte Nortømmer AS for snaut 1,2 milliarder kroner i fjor, mot 973 millioner kroner i 2017. Til sammenligning endte storebror Glommen Skog SA på snaut 1,3 milliarder kroner i fjor.

 

Glommen-konsernet har vært Elverums største selskap i mange år, og passerte milliarden for første gang i 2015. Nå har altså Nortømmer, som i mange år har vært kommunens nest største selskap, slått følge inn i milliardklubben.

 

Årsberetningen for Nortømmer AS forteller at fjoråret var «preget av økt etterspørsel og prisoppgang i alle aktuelle markeder og på tilnærmet alle sortiment». Resultat før skatt endte på snaut 20 millioner kroner, som altså er ny rekord.

 

Feiret 20-årsjubileum

– Nortømmer var 20 år i fjor, og vi markerte det. Utover dette har det ikke vært noen feiring, sier Kveseth.

 

Han konstaterer at store summer går gjennom alle de store skogselskapene med forretningsadresse i skoghovedstaden Elverum. Selv om aktiviteten er størst i Hedmark, kommer omsetningen fra hele landet. Kveseths eget selskap har aktivitet i alle fylker med unntak av Troms og Finnmark, og 52 ansatte fordelt på 22 kontorer. Administrasjonen er på Grindalsmoen i Elverum.

 

Nortømmer AS ble etablert av skogeierorganisasjonen Norskog i 1998. Norskog representerer skogeiere som står for 15 prosent av den totale avvirkningen av skog i Norge, og har hovedkontor i Oslo.

 

Videre vekst i 2019

Både årsberetningen og Kveseth forteller at prissituasjonen har snudd etter nyttår, men selskapet sikter likevel mot milliarden også i 2019.

– Dette er avhengig av to ting: At prisen er god gjennom året, og at volumet er riktig. Vi budsjetterer med ytterligere volumvekst i år. Selv om snittprisen kanskje vil gå litt ned, vil vi havne over milliarden – i den grad det er et mål, sier Per Kveseth.