Blir elevene friskere av å gå på denne skolen? Nå vil forskerne finne svar.
25. oktober 2019
Slik gikk det med Norske Skog i tredje kvartal
31. oktober 2019

Norske Skog tjente én milliard i tredje kvartal

Norske Skog har torsdag morgen levert sin første kvartalsrapport etter comebacket på Oslo Børs.

Der viser bunnlinjen et overskudd på 1,02 milliarder kroner i tredje kvartal, omtrent på linje med fjorårets 1,01 milliarder.

De totale driftsinntektene landet på 3,19 milliarder kroner, ned fra 3,26 milliarder i samme periode året før.

Ifølge selskapet skyldes nedgangen litt lavere salgsvolum og lavere priser i Europa på vei inn i det tredje kvartalet, mens prisene i Asia også falt i løpet av perioden.

Brutto driftsresultat (ebitda) landet på 505 millioner kroner, opp fra 302 millioner kroner året før.

I løpet av kvartalet solgte Norske Skog papirfabrikken i Albury i Australia. Salget av tilhørende vannrettighetene bidro til å trekke opp ebidta-resultatet i perioden, ifølge rapporten.

Salget av Albury-fabrikken, som stanser produksjonen i desember, vil totalt generere et netto kontantproveny på omtrent 700 millioner kroner, ifølge selskapet.

– Etter en vellykket børsnotering, er jeg svært tilfreds med å presentere et finansielt robust selskap som leverer solide økonomiske resultater til tross for utfordrende markedsforhold, spesielt for de australske fabrikkene, sier Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog i en børsmelding.

– Salget av Albury-fabrikken vil betydelig styrke vår kontantbeholdning og redusere vår eksponering til de asiatiske lav-marginmarkedene fra 2020, fortsetter han.