Hva betyr naturtype-kartlegging for skogeier?
18. desember 2019
Viken Skog, AT Skog og Felleskjøpet Agri tar kontroll over Moelven
18. desember 2019

Nytt selskap med kontroll over Moelven

Eidsiva har solgt 23, 8 prosent av Moelven til nyetablerte Skog AS, som eies av Viken Skog, AT Skog og Felleskjøpet Agri. Glommen Mjøsen Skog har forkjøpsrett og vil vurdere å bruke den.

DEL Det er fire år siden styret i Eidsiva Energi ga sitt datterselskap Eidsiva Vekst i oppdrag å selge aksjeposten i Moelven. En aksjepost selskapet hadde sittet på siden 2006. Det har vist seg vanskelig å selge aksjeposten fordi det er tette aksjonæravtaler eierne i mellom. Særlig skal avtalen som er mellom skogandelslagene ha vanskeliggjort salget. Skogandelslagene har til sammen sittet på 60 prosent av aksjene og Eidsivas 23,8 prosent har vært av mindre interesse for nye investorer.

Med den nye eieren Skog AS blir situasjonen snudd på hodet i Moelven. Skog AS vil til sammen kontrollere 60 prosent av aksjene. Viken Skog og AT Skog har til sammen 20 prosent, Felleskjøpet Agri har 17 prosent. Med den nye aksjeposten på 23, 8 prosent vil de ha kontroll på industrigiganten.

– Vi har fått beskjed om at det er inngått avtale og vi vil se om forkjøpsretten skal benyttes, sier Gudmund Nordtun, administrerende direktør i Glommen-Mjøsen Skog.

Eidsiva-direktør Øistein Andersen sier at bakgrunnen for salget er at Eidsiva ønsker å øke fokuset på kjernevirksomheten.

– Vi er fornøyd med at vi nå får gjennomført dette strategiske grepet for Eidsiva, og tror også at endringen av eierskapet legger til rette for en positiv utvikling for Moelven Industrier, sier konsernsjef i Eidsiva Øistein Andresen.

Få nyhetene servert i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev