Sveaas: – Kan bety konkurs for Norske Skogindustrier
23. november 2017
Aker og Oceanwood vil by på Norske Skog aksjene. – En spennende løsning, mener adm.dir Arne Rørå i NORSKOG
23. november 2017

Røkke og Oceanwood vil kjøpe Norske Skogs fabrikker Fra rådgivende ingeniører til Samfunnsrådgiver Nye Bosch GTC 400 C: Avansert termografi for håndverkere flest

Kjell Inge Røkkes Aker går sammen med Oceanwood for å by på datterselskapet som eier fabrikkene til konkurstruede Norske Skogindustrier.

Samme dag som Norske Skog og Aker slapp sine kvartalstall, kommer det en ny børsmelding fra Aker.

Der kommer det fram at Aker sammen med hedgefondet Oceanwood vil by på aksjene i Norske Skog AS, skriver E24. Norske Skog AS er datterselskapet som eier fabrikkene til Norske Skogindustrier ASA.

Aker og Oceanwood har inngått en avtale der de oppretter et felles selskap som skal by på aksjene.

– Vi har over en lengre periode jobbet konstruktivt med styret og ledelsen i Norske Skogindustrier ASA. Det har imidlertid bitt klart at selskapet har vanskeligheter med å løse situasjonen gjennom en bredt forankret løsning, sier John Chiang, investeringsdirektør i Oceanwood, i en pressemelding.

– Derfor har vi besluttet at den beste måten å beskytte driftsselskapene vil være å ta grep og bevege prosessen fremover, legger han til.

Dagens nyhet betyr at aksjonærenes verdier i Norske Skogindustrier ASA i realiteten er tapt, inkludert for styreleder og største aksjonær Christen Sveaas.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Byggeindustrien