– Vernerne skaper unødvendig tap for oss skogeiere
27. september 2019
NORSKOGs uttallese til ny åteforskrift
27. september 2019

Skriftlig spørsmål fra Lars Haltbrekken (SV) til olje- og energiministeren

Lars Haltbrekken (SV): I Dagens Næringsliv 19. september kommer Equinors Brasil-sjef med flere positive uttalelser om politikken til Brasils president. Bla bagatelliseres skogbrannene det siste året gjennom å peke på at Brasil har vernet langt mer skog enn Norge, og det sies at Brasil har god skogskjøtsel.

Er statsråden enig i Equinors bagatellisering av den negative virkningen Bolsonaros politikk har for regnskogen, og hva vil han i tilfelle gjøre for å sørge for at Equinor ikke bidrar til å undergrave vår innsats for å bevare regnskogen?

Begrunnelse

«Se på Amazonas nå. Mye kommer skjevt ut. Brenning og avskoging er en bekymring. Men når Europa klager på Brasil, føler mange brasilianere det går på suvereniteten løs. Husk også at 96 prosent av brasilianerne ønsker å bevare Amazonas, ifølge en meningsmåling. Brasil leverer også på Parisavtalen når det gjelder andel fornybar energi i energimiksen, men det hører en aldri noe om.» Dette sier Equinors Brasil-sjef til DN 19 september. I intervjuet kommer sjefen også med flere rosende omtaler av Brasils nye president Bolsonaro.

Disse uttalelsene er i skarp kontrast til norske myndigheters arbeid for å ta vare på regnskogen og Klima- og miljøministerens uttalelser som at Bolsonaro svikter når det gjelder vern av regnskogen. Det er derfor interessant å få olje- og energiministerens syn på saken og høre om og i tilfelle hva han vil gjøre ovenfor Equinor.

Svar

Kjell-Børge Freiberg: Svaret er ennå ikke tilgjengelig

Om Stortinget Stortinget

Postboks 1700 Sentrum

0026 Oslo [email protected]

Sentralbord: 23 31 30 50

Kontakt oss

Ansvarlig redaktør: Anita Blomberg

Nettredaktør: Lars Henie Barstad [email protected]

English

Nettbaserte læringsressurser

Nettstedskart

Ordbok

Stilling ledig

Hjelp

Om nettstedet

Personvernerklæring – Stortinget

Facebook

Twitter

Instagram

Flickr

RSS

Kalender