Holmen och Vida sänker timmerpriserna
6. mai 2019
Hunton flyttar hem tillverkningen till ny fabrik för den nordiska marknaden
8. mai 2019

Sporsnø hjalp jegere å felle ulv i Rendalen

I morgentimene tirsdag ble en ulvetispe felt i Rendalen. Det bekrefter Fylkesmannen i Innlandet.

I morgentimene tirsdag ble en ulvetispe felt i Rendalen. Det bekrefter Fylkesmannen i Innlandet.

DEL Da ulven dukket opp på et viltkamera i løpet av natta, ble det raskt satt opp flaggline. Like før klokka 08.30 ble ulven skutt.

Det opplyser seniorrådgiver i Statens naturoppsyn, Lars Gangås, til Østlendingen.

Ulven ble skutt rett sør for Sjølisand i Rendalen kommune. Fersk sporsnø gjorde fellingen enkel og effektiv. Rundt tjue mann deltok på fellingen.

– Ja, det er avgjørende, for da kan vi spore på den. Det er jakta helt avhengig av for at den skal bli effektiv, sier Gangås.

Han forteller at ulven er en tispe på rundt 25 kilo.

– Hva vet dere om denne ulven? Har den gjort mye skade tidligere?

– Det er antageligvis en fjorårsvalp på rundt 25 kilo. Derfor har den nok ikke rukket å gjøre særlig skade ennå, svarer han.

Ulven er skutt på lisensjakt og er den tredje som felles på den utvidede kvoten på totalt fire dyr.

Lisensfellingsperioden for ulv gikk tidligere fra 1. oktober til 31. mars utenfor ulvesonen. Det nye er at jakta skal starte 1. desember og vare til 31. mai. Dette ble klart i mars.

– To måneder til om våren gir bedre mulighet for jakt på sporsnø, som gir den mest effektive fellinga. Samtidig innskrenker vi om høsten, noe som ivaretar hensynet til gentikken, forklarte statssekretær Atle Hamar i Klima- og miljødepartementet til Arbeiedets Rett da.

KLD mener det skal bli lettere å ta ut ulv foran beitesesongen med de to ekstra vårmånedene å drive lisensfelling på. Hamar sier det har vært flere innspill på vårjakt, og at de har landet på å utvide ut mai måned fordi vintrene i Norge varier fra år til år.

Nå gjenstår det én ulv på den utvidede kvota.

Få nyhetene servert i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev