Disse 10 selskapene tjente mest på fornybar energi.
9. november 2018
Skogbrukets gullbeholdning sikret
12. november 2018

To millioner kroner til rekruttering av nye jegere

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud (Frp) vil gjøre jakt mer tilgjengelig for allmennheten.

​​​​​​​Det er ambisjonen når han nå overtar forvaltningsansvaret for de høstbare viltartene fra Klima- og miljødepartementet.​

– Jeg er opptatt av å sikre tilgang til jaktressursene, slik at alle kan ta del i jakta. Jakt er viktig for mange, så det skal vi klare i samarbeid med private grunneiere, Statskog og Norges Jeger- og Fiskerforbund, sier Hoksrud til Trønder-avisa​.​

To millioner til rekrutteringsarbeid

Økt tilgjengelighet og bredde er målet. Han mener økt innsats for å rekruttere nye, unge jegere er viktig. – Derfor har vi bevilget to millioner kroner ekstra som skal gå til rekrutteringsarbeidet, sier Hoksrud.​​ Hvordan pengene skal brukes er ikke klart enda, men de er satt av til rekruttering.

Hoksrud er også opptatt av at «alle bør få smake på viltet», og viser til Sverige som har gjort et arbeid med dette. Det ønsker han også å få til i Norge.

Introjakt for nye jegere

​NJFF er klare for å samarbeide med Hoksrud. I år har vi satset enda mer på introjakt, noe som bidrar til å gjøre jakt lettere tilgjengelig.

–​ Dette er en svært hyggelig melding fra landbruks- og matministeren, sier Henning Ottarsrud, prosjektutvikler i NJFF. –​ NJFF arrangerer 350 introjakter for nye jegere over hele landet i 2018, og de fleste introjaktene er fulltegnet og opererer med ventelister. Med bedre økonomi i introjaktprosjektet, kunne vi avholdt flere introjakter og flere hadde fått en flying start på jegerlivet. NJFF tar imot et eventuelt tilskudd med åpne armer, sier Ottarsrud.