Kan gjøre furu kraftigere enn stål
27. februar 2018
Sender statsråden bekymringsmelding om Rondane-villreinen
28. februar 2018

TUI ønsker velkommen til sitt første 737 MAX-fly på biodrivstoff

Boeing 737 MAX ansees for å være det siste innenfor luftfartsteknologi, både hva gjelder utslipp og kundekomfort. Med 14 % mer drivstoffeffektivitet, utslippsredusjon som følge av 30% biodrivstoff og 40% støyreduksjon, er dette en av de mest karbon-effektive flygningene som noen gang er utført av dette flyet.

– Vi i TUI har forpliktet oss til å samarbeide om prosjekter og inngå partnerskap som bidrar til positiv utvikling innen mer bærekraftige drivstoffløsninger. Med tanke på at de nordiske landene leder an hva gjelder bærekraftig utvikling, passer det bra at vårt aller første MAX-fly går på biodrivstoff og lander på nettopp Arlanda, sier John Murphy Managing Director TUI Airways.

Langsiktig engasjement

En mer bærekraftig tilnærming til turisme og luftfart er en viktig del av TUIs langsiktige bærekraftstrategi – Better Holidays, Better World. TUI har som mål å drive Europas mest karboneffektive flyselskap og redusere sin karbonintensitet med ytterlige 10 % innen 2020. TUI ser for tiden på leverandører og samarbeidspartnere i Norden og i Europa, og er i gang med å utvikle en egen drivstoff-strategi med fokus på bærekraft.

– Biodrivstoff gir en betydelig mulighet for å redusere luftfartens karbonavtrykk. Samarbeidet med TUI i 2015 om Boeing ecoDemonstrator inkluderte testing av biodrivstoff, og denne 737 MAX leveranseflyvningen viser TUIs interesse for å få konkurransedyktig biodrivstoff til det kommersielle markedet, sier Sean Newsum, Direktør for miljøstrategi hos Boeing Commercial Airplanes.

737 MAX 8

TUI Gruppen har gjort en betydelig investering i fornyelse av flyflåten sin og har bestilt totalt 72 nye 737 MAX 8 og 10. De første markedene til å motta 737 MAX, det raskest selgende flyet i Boeing sin historie, er TUI Belgia og TUI Nordic. 737 MAX er en fjerde generasjon 737, og tilbyr det siste innen luftfartsteknologi og kundekomfort.

– Å bli TUI var veldig symbolsk for de endringene vi har gjort på veien mot å bli et mer moderne reiseselskap. Fornyelse av flåten vår er en viktig del av det. Dette er en betydelig investering i TUIs fremtid og morgendagens reiser. Vi er stolte av å kunne ønske våre gjester velkommen ombord i et fly som tilbyr det aller siste innen luftfartsteknologi og komfort, sier Alexander Huber, CEO i TUI Nordic.

TUI Nordic

TUI er det første europeiske charterselskapet som tilbyr 737 MAX 8 til sine kunder. Flyene skal først og fremst brukes på selskapets kortdistanseflyvninger i Europa, og med tiden vil det erstatte alle 737 NG som er i bruk i dag. Reiseruter og avreiseflyplasser vil bli annonsert nærmere sommersesongen, og så snart flere fly er på plass.

Neste leveranse av Boeing 737 MAX 8 til Norden er forventet i november 2018.

Spesifikasjoner:

Antall seter: 189

Rekkevidde: 6,510 km

Lengde: 39,52 m

Vingespenn: 35,9 m

Motor: LEAP-1B fra CFM International

Første kommersielle flyvning: Fra Arlanda Lufthavn til Tenerife den 03.04.2018

Les flere saker om TUI