Fryktar heile dyreartar kan døy av skogbrannane i Australia
7. januar 2020
Har startet jakten på partner
7. januar 2020

Viken Skog bruker 200 millioner på industriaksjer

Viken Skog SA øker sin eierandel i Moelven Industrier ASA til over 20 prosent. Eierutvidelsen koster selskapet rundt 200 millioner kroner.

DEL I en pressemelding fra Viken Skog heter det at skogeiersamvirket nå ha valgt å benytte seg av sin forkjøpsrett i Moelven industrier ASA.

– Det har over lengre tid vært en uavklart eiersituasjon i Moelven Industrier ASA. Eidsiva Vekst AS og Felleskjøpet Agri SA har i nesten fire år ønsket å selge sin eierandel på 40 prosent. Før jul 2019 bidro Viken Skog sammen med Felleskjøpet og AT Skog til å få en bevegelse i prosessen. Partene gjorde en avtale med Eidsiva om at et selskap eid av partene, Skog Holdco AS, skulle kjøpe aksjene, vel vitende om at dette ville utløse forkjøpsrett. Styret i Viken Skog SA har besluttet å benytte seg av retten i aksjonæravtalen til kjøp av sin forholdsmessige andel av aksjene til Eidsiva Vekst AS og Felleskjøpet Agri SA i Moelven Industrier ASA, står det i lese i pressemeldingen.

Kjøpet innebærer at Viken Skog investerer rundt 200 millioner kroner og øker sin eierandel i Moelven til i overkant av 20 prosent. Fra før sto Viken Skog oppført med en aksjepost på 11,9 prosent mens AT Skog innehadde 7,28 prosent av aksjene. Glommen skog er største aksjonær i Moelven Industrier ASA med en eierpost på 29,09 prosent.

Styreleder Olav Breivik i Viken Skog ser Viken Skogs økte eierandel som en stor og viktig investering.

– Sammen med øvrige eiere ønsker vi å utvikle selskapet videre som et ledende tremekanisk selskap i Skandinavia. Moelven er også en stor og viktig kjøper av tømmer fra Viken Skog, og denne investeringen bidrar til å sikre andelseiernes interesser i verdikjeden, sier Olav Breivik som er hjemmehørende i Hobøl.

Viken Skog SA er Norges største skogeiersamvirke, og er eid av 9 500 skogeiere på Østlandet. Konsernet har hovedkontor i Hønefoss. Det er 90 ansatte i morselskapet og 220 ansatte i konsernet. Viken Skog har en årsomsetning på 2,4 milliarder kroner.

Få nyhetene servert i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev