Konkurrenskraftig svensk sågverksindustri
5. desember 2017
Skogsbranschen kräver mer pengar till underhållet av skogsvägar
6. desember 2017

Vil raskt ut i jobb i skogen

Magasinet Skog møter de to på Campus Evenstad etter at de begge har avlagt muntlig eksamen i faget skoglig planlegging i midten av oktober. Begge er nå godt i gang med andre året av det treårige kurset «bachelor i skogbruk» som Høgskolen i Innlandet tilbyr.

CAMPUS EVENSTAD, hvor skogbrukslinja er lokalisert, er et lite men moderne skolesenter i Stor-Elvdal kommune, to mil sør for Koppang, i hjertet av Østerdalen.

Begge de to skogstudentene forteller at de har funnet seg godt til rette på Evenstad, og at de nettopp søkte seg dit fordi høgskolen har en anerkjent skogutdanning, samt at det er ganske små forhold der.

AT DET BLE NETTOPP SKOGFAG PÅ EVENSTAD, var ingen tilfeldighet verken for Martin eller Ronja.

– Jeg har vært med pappa på vedhogst siden jeg var en neve stor, så du kan si jeg har dette med skogsdrift i blodet fra jeg var liten, forteller Martin. Han kommer fra et småbruk i Elverum, som dessverre for Martin ikke lenger er i drift, så skogeier blir han ikke sånn uten videre.

– Jeg kunne godt tenke meg å bo på en gård og eie egen skog, men jeg har ingen gård å overta, så da må jeg eventuelt ut på det åpne markedet og få kjøpt noe, forteller han.

Da Martin gikk på videregående skole var planen først å bli anleggsmaskinfører, men i stedet for å ta fagbrev tok han det tredje påbygningsåret og sikret seg generell studiekompetanse