Åpning for jakt på rype i høgfjellet
31. oktober 2019
Skogforum på Honne: – Kan vi slå produksjonstabellene?
31. oktober 2019

Villsvin observert i Trøndelag Hoksrud fryktar villsvin-innvasjon Salmonella hos villsvin Jegerar kan ha fått salmonella Villsvinjegere må være forsiktige

For første gang er et vilt villsvin observert i Trøndelag. Et viltkamera i Rognes i Midtre-Gauldal fanget et villsvin på kamera i natt. To jaktlag leter etter villsvinet.

Landbruksminister Bård Hoksrud ser med uro på den aukande førekomsten av villsvin i Sverige. Han deltek i dag på eit ekstraordinært ministermøte i Brussel om spreiinga av afrikansk svinepest i Europa. EU ber om grep for å redusere flokkane i Europa.

Nå har Veterinærinstituttet påvist salmonella hos villsvin som ble skutt i Østfold i oktober. Det skriver Halden Arbeiderblad. Veterinærinstituttet er i gang med en pilotundersøkelse for å kartlegge helsen til villsvin i Norge. I Sverige har salmonella blitt påvist hos ett av ti villsvin.

Det er funne salmonellasmitte i villsvin som er felte på Austlandet. Veterinærinstituttet åtvarar jegerane og ber dei om å vere forsiktige. Dei må vere nøye på å vaske hendene og ikkje la rått villsvinkjøt kome i kontakt med andre råvarer, er råda.

Veterinærinstituttet har nylig funnet salmonella på et villsvin på Østlandet. Mattilsynet ber jegere om å være forsiktige under håndteringen av felte dyr for å unngå å bli smittet, skriver Mattilsynet i en pressemelding.