Skognæringa: Utbedring av jernbanenettet kan ta bort hundrevis av lastebiler fra veiene hver dag
13. september 2019
«Mulighetene for utmarksbasert næring og aktivitet i ulvesonen»
17. september 2019

Vinner av Eksteriørprisen

I dag har juryen endelig gleden av å kunne presentere vinneren av den kanskje mest prestisjetunge prisen av Inspirasjonsprisene, nemlig Eksteriørprisen.

Om kåring av Inspirasjonsprisen

Det er kun kategoriene Barnas Trepris og Eksteriørprisen der juryen avgjør resultatet “alene”.

Her diskuterer medlemmene i fagjuryen seg frem til vinneren uten at det åpnes for stemmer fra publikum.

Det var svært mange gode søknader og juryen har hatt en stor oppgave med å gå gjennom alle prosjektene for til slutt å sitte igjen med 8 verdige finalister og nå kun en vinner.

Finalistene representerer svært ulike prosjekter og det er derfor ikke lette å sammenligne de ulike prosjektene opp mot hverandre. Fagjuryens begrunnelser kan du lese nederst i hvert innlegg om de 8 finalistene.

3 svært ulike prosjekter, men med fellestrekk

Spesielt tre av prosjektene ble det stor diskusjon rundt.

Alle tre hadde jurymedlemmer som kjempet for at sin favoritt skulle vinne.

Topp 3 prosjektene i år hadde et fellestrekk. De var alle store rehabiliteringsprosjekter der gamle hus er blitt bygget om, modernisert og bygget på.

Enkelte år har fagjuryen ganske enkelt diskutert seg frem til vinner, andre år har juryen reist på befaring før avgjørelsen blir tatt.

Tømmerhus med påbygg trakk det lengste strået

I år gjorde fagjuryen det samme som de gjør i alle kategorier; fordelte sine poeng på alle finalistene. Da ble det klart at årets vinner er den tjærebrune eneboligen til Merete Holmen og Birger Bekkevold.

En svært glad vinner ble overrasket på vaktpost da juryleder, Tone Bente Bergene Holm ringte og fartalte at de hadde vunnet 50.000 kroner. Han var på jakt og det må vel være lov å si at Birger skjøt blink i år:)