Jan Erik Kørra er NORTØMMERs ferskeste skogkulturkoordinator 
3. august 2022
Moelven Byggmodul varsler permitteringer
15. august 2022

Siste nytt fra Villsvinprosjektet

Afrikansk svinepest i Tyskland
I september 2020 ble det første tilfellet av afrikansk svinepest bekreftet i den tyske delstaten Brandenburg. Myndighetene tok raskt grep og reiste elektriske gjerder for å danne buffersoner mot de smittede områdene. I begynnelsen av juli var mer enn 2500 tilfeller av ASP hos villsvin bekreftet i Brandenburg. For å motvirke dette ble villsvinbestanden i områdene betydelig desimert. Tiltakene har hatt så god effekt at det har blitt bestemt at gjerdene kan fjernes i noen områder.

 

Til tross for god effekt og rask handling har ASP blitt påvist i flere tyske delstater, herunder i en tamgrisbesettning i Baden-Württemberg som ligger sør-vest i Tyskland. Ved manglende aktsomhet kan menneske bidra med å spre smitten. Les mer om hvilke forhåndsregler du kan ta dersom du skal reise til områder med ASP på Mattilsynet sine sider HER.

 

Studietur til Sverige
Det er fortsatt ledige plasser på studieturen til Västra Götaland 25.-26. oktober 2022.

Mer info om program og påmelding finner du HER.

Le plus grand magasin pour tous les médicaments, y compris les marques populaires sur le marché. Réductions sur tous les médicaments dans votre pharmacie locale. Pharmacie online proprepharmacie.com est une pharmacie en ligne proposant plus de 250 000 produits en ligne à prix réduit. Bienvenue à Pharmacie Online

 

Mer detaljerte tall fra Sverige i 2020-2021.
Mens vi venter på resultatene fra sist års jakt både i Norge og Sverige har det kommet mer detaljer fra de ulike len i Sverige.

 

 

I 2020-2021 ble det felt 158 809 villsvin i Sverige. Det er imidlertid noe forskjell mellom områder i Sverige. Blant annet gikk avskytingen ned med 7 % i Vestra Götaland som grenser mot Halden, Aremark og Marker (områdene i Norge med høyest tetthet av villsvin). Både Värmland og Dalarna øke felte villsvin med henholdsvis 6 % og 67 %.

 

Tall fra SSB for felte villsvin i 2021-2022 er ventet i løpet av kort tid.

 

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT? Meld deg på Villsvinprosjektets nyhetsbrev HER.