Kurs for regnskapsførere om problemstillinger rundt stormskader
24. november 2022
SV reverserer kuttet til frivillig skogvern
29. november 2022

Statsråd hedrer skogfagsstudenter

Fra venstre: Kristin Slyngstad, Magnus Rohde Moslet, Gudmund Botnevik, Statsråd Sandra Borch, Celina Mathiesen, Julius Wold, Johan Stubsjøen Storås. Foto: Velg Skog

Velg Skog stipend ble i går delt ut av landbruks- og matministeren Sandra Borch til skogfagsstudenter ved Høgskolen i Innlandet (HINN – Evenstad) og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

 

«For dem som skal gjøre jobben kreves det god kunnskap og god innsikt i alle sider av skognaturen og skogressursene trevirkets muligheter. Slik kunnskap får man på universitetet på Ås, NMBU og på Evenstad, Høgskolen i Innlandet.»

Dette var ordene til statsråd Sandra Borch da hun i sin tale snakket om viktigheten av skogbruket og arbeidet med skogen. Hun nevnte blant annet kampen mot klimaendringene og verdiskapning både nasjonalt og internasjonalt.

 

 

Vinnerne av Velg Skog stipendene i år er:

 

Beste bacheloroppgave på Høgskolen i Innlandet, campus Evenstad: Magnus Rohde Moslet med oppgaven «Ungskogpleie under koronapandemien, et innblikk i fremtiden».

 

 

Beste mastere i skogfag fra NMBU 2022:

Celina Mathiesen

Julius Wold

Gudmund Botnevik

 

 

Beste masteroppgave i skogfag på NMBU 2022: Johan Stubsjøen Storås med masteroppgaven: «Effekten av prøvetreutvalg og beregningsmetoder på nøyaktighet og presisjon til volum, middelhøyde og overhøyde på prøveflatenivå.»

 

 

Les hele saken til Velg Skog  HER.