Statsministeren planter skog
4. august 2021
Skogfondskalkulatoren i ny versjon
16. august 2021

Formuesskatt – bør den avvikles eller ikke?

Ingen jeg har møtt sier de hater å betale skatt. Men jeg leser at politikere fra venstresiden mener rike bare furter og er egoister som ikke vil være med å dele. Min påstand er at de aller fleste som kritiserer formuesskatten ikke har lyktes med å forklare hvermannsen hvorfor de er så negative til skatten.

 

I skattelistene vil du alltid se enkelte mennesker, man vet er rike stå oppført med 0 kroner i inntekt og 0 kroner til skatt. Da setter ofte hylekoret i gang og omtaler disse menneskene som snyltere. Men kan det være en naturlig forklaring til dette fenomenet? Ja, mener jeg!

 

For å forstå, må man samle inn informasjon og undersøke. Se for deg følgende situasjon:

 

Du etablerer ett nytt selskap basert på en drøm eller idé du har hatt lenge. I løpet av 3–5 år begynner det virkelig å løsne. Du ansetter mennesker, øker salget og ender opp med å få et overskudd i bedriften du har etablert. Det gir deg nye muligheter til å ta ut utbytte. De neste 10 årene øker inntjeningen enda mer og til slutt har du gjort det så bra at du har kjøpt deg ny bil, ny båt, en hytte på fjellet og en hytte ved sjøen. Dine drømmer er komplett.