NORSKOGs næringspolitiske avdeling vokser
9. juni 2021
Tømmerterminaler på Kongsvinger og Sørli prioriteres i ny transportplan
10. juni 2021

Skogbrannsesongen er her (igjen)

 

Varsling

 

Mer om aktuell skogbrannfare kan man finne på nettsidene til Meteorologisk Institutt. De har flere forskjellige spesialvarsler:

 

I tillegg jobbes det med en ny skogbrannfareindeks som trolig kommer i løpet av sommeren. Den ligger allerede ute på https://skogbrannfare.met.no/

 

 

Informasjon

 

Forsikringsselskapet Skogbrand har laget og distribuerer mye god informasjon om skogbrann.

 

De har både Retningslinjer for skogsdrift og skjøtsel i skogbrannsesongen. Det kan være lurt å kikke gjennom disse for skogeier også.

 

I tillegg har Skogbrand, har i samarbeid med Skogkurs, utviklet et nettbasert skogbrannkurs for entreprenører og maskinførere. Kurset er omtalt på Skogbrands nettsider og tilgjengelig på Skogskolen. NORSKOG og NORTØMMER vil kurse tilknyttede entreprenører, men kurset ligger åpent på forsiden slik at alle som ønsker kan melde seg på.

 

Nettkurset er i utgangspunktet tenkt som et oppfriskningskurs for de som tidligere har tatt fysiske kurs, men det siste året har vist at det vil være praktisk å kunne ta et digitalt kurs for dem som ikke har tatt kurs før også. Det er dermed utviklet som et fullverdig kurs som kan tas både for de som ønsker å fornye kursbevis og de som skal ta kurs for første gang.

 

Skogbrand jobber videre med å utvikle et e-læringskurs for skogbrannreserver og -tropper og kanskje et eget kurs for skogeiere.

 

Materiell

 

Skogbrand selger også beredskapspakker som entreprenører kan på maskinene (bestilles på Skogbrands nettsider) og varslingmateriell for ekstra stor brannfare (også på Skogbrands nettsider).