God jul fra NORSKOG
23. desember 2022
KULA-registreringer i Hedmark
6. januar 2023

Regjeringen ber om snarlig rettsmøte om stans av lisensfelling av ulv innenfor ulvesonen

Regjeringen er uenig med tingretten, som forbyr lisensfelling av ulv innenfor ulvesonen i januar og februar. De ber derfor om et snarlig rettsmøte.

– Jeg tar tingrettens beslutning om midlertidig stans i lisensfellingen av ulv innenfor ulvesonen til etterretning. Departementet mener vedtaket om lisensfelling innenfor ulvesonen er lovlig, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) i en pressemelding.

 

– Staten vil be om at tingretten avholder muntlige forhandlinger raskt, slik at vi får en kjennelse så raskt som mulig, sier Eide.

 

I kjennelsen fra 27. desember ga Oslo tingrett organisasjonene Noah, WWF Verdens naturfond og Foreningen Våre rovdyr medhold i ønsket om midlertidig forføyning for å få stanset fellingen av tre ulveflokker.

 

Dermed kan ikke ulvejakten inne i ulvesonen starte som planlagt 1. januar. Lisensfellingsperioden for ulv innenfor ulvesonen varer fram til 15. februar.

 

Klima- og miljødepartementet håper at de muntlige forhandlingene vil føre til at retten likevel gir staten medhold og at den midlertidige avgjørelsen dermed endres før utløpet av fellingsperioden.

 

I kjennelse fra tingretten denne uken fremgår det også at Klima- og miljødepartementet må betale 224.000 kroner til Noah, WWF Verdens naturfond og Foreningen Våre rovdyr i sakskostnader.

 

Kilde: Nationen