Representantforslag fra stortingsrepresentantene Sandra Borch, Per Olaf Lundteigen, Ole André Myhrvold og Geir Pollestad om økt bruk av tre som byggemateriale (Midlertidig)
10. april 2019
Så mange jegere er det i din kommune
10. april 2019

NJFF går så det suser!

​​​​​​Interessen for jakt og fiske er stadig økende. SSBs nye tall​ viser at det er flere som består jegerprøven, betaler jegeravgift og står i jegerregisteret enn før. Andelen kvinnelige jegere øker stadig, og hver tredje jegerprøvekandidat er kvinne. ​

Målrettet arbeid

NJFF har de siste årene satset stort på å få nye jegere ut på jakt. Kvinnene har i tillegg hatt egne arenaer, og i 2018 var over 400 aktiviteter tilrettelagt for dem. Det har vært et målrettet og viktig arbeid som har vist seg å bære frukter.

Stor aktivitet i foreningene

NJFF har i utgangen av mars flere medlemmer enn på samme tidspunkt i 2018. Dette lover godt for det kommende året og alle arrangementene som er under planlegging i foreningene. På fiskesiden er det hele 282 Fiskesommer-arrangementer for barn som er planlagt. Dette er hele 28% flere enn i fjor. En måned før søknadsfristen er det kommet inn 222 søknader om å få støtte til å arrangere introjakter til høsten. Det kom inn 350 søknader i fjor og sannsynligvis blir det enda flere i år.

– Aldri har vi hatt mer aktivitet i våre lokalforeninger. Ser man på aktivitetskalenderen blir man imponert. Her ligger aktiviteter på rekke og rad, og de aller fleste koster det svært lite å delta på. Et godt tips er å sjekke ut tilbudet til andre lokalforeninger også, ikke bare egen lokalforening, sier prosjektutvikler i NJFF, Henning Ottarsrud.